Doelstelling 

Begin jaren 90 werd Nistelrode verrijkt met een prachtige golfbaan. In 1993 werd in samenwerking met de initiatiefnemers van deze golfbaan de Stichting Charity Cup opgericht.

Doel was een fonds te vormen voor de financiële ondersteuning van culturele en charitatieve initiatieven in de Nistelrodese gemeenschap. Voor de vorming van dit fonds organiseert de stichting jaarlijks in september een golfwedstrijd op golfbaan The Duke. De goede samenwerking heeft ertoe geleid dat de stichting gelieerd is aan The Duke.

Uitbreiding doelstelling 

De uitbreiding in 2015 naar 18 holes en het nieuwe clubhuis in Engelse stijl was voor de stichting reden het concept van de jaarlijkse Charity Cup te verbreden. De nieuwe ambiance van The Duke geeft uitstekende mogelijkheden onze sponsoren en hun gasten een intense culinaire- en golfbeleving aan te bieden.

Hoofdsponsor kiest landelijk goed doel

Naast de ondersteuning van goede doelen in Nistelrode staat er jaarlijks een landelijk goed doel centraal. Naast de sponsoren, die inschrijven voor de golfwedstrijd, bestaat sinds 2015 de mogelijkheid een hoofdsponsor te verbinden aan de Charity Cup golfdag. De hoofdsponsor kiest het nationale goede doel. Tijdens het diner wordt een cheque van € 10.000,-- aan een representant van dit goede doel overhandigd.

  • Hoofdsponsor 2015: Jumbo Supermartken
  • Hoofdsponser 2016: Rabobank Oss Bernheze
  • Hoofdsponsor 2017: Van Kessel Olie
  • Hoofdsponsor 2018: HQ Weert

 

Hoofddoelen